Loader

A művelet végrehajtása folyamatban van!
Kérjük ne zárja be a böngészőt és ne navigáljon el!
A művelet végén automatikusan átirányítjuk!

 

Kedvezményezett: Herbow International Zrt
Projekt címe: Innovációra alapuló termékfejlesztés a Herbow Zrt-nél
Szerződött támogatás összege: 19 996 800 Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 60%
Projekt befejezésének dátuma: 2022.12.31.
Projekt azonosító száma: 2020-1.1.1-KKV-START-2020-00226

Projekt tartalmának bemutatása:

A Herbow stratégiája olyan környezet- és felhasználóbarát tisztítószer termékek fejlesztése, gyártása és forgalmazása, amelyek agresszív vegyi anyagok nélkül készülnek. Alapanyagaink jellemzően ásványi, növényi vagy növényi eredetűek. Termékeink egészségre és környezetre nem jelentenek veszélyt, ill. a kémiai biztonságot szavatoló CLP rendelet szerint ezek kockázata minimális, veszélyességi besorolásuk kedvező. Biológiailag könnyen lebomló összetételűek, gyakran komposztálható csomagolásban, vagy egyszer használatos műanyagtól mentesek. A Projekt e célok megvalósításához nyújtott ösztönzést és támogatást. A Projekt keretében létrehoztunk, felszereltünk és üzembe helyeztünk egy új, műszaki átadás-átvétellel dokumentált termékfejlesztő laboratóriumot. A termékfejlesztéshez szükséges alapanyagok egy részének beszerzésére és a pilot-méretű, kísérleti gyártáshoz szükséges alapanyagok megvásárlására is a Projekt támogatásával került sor. Elkészítettünk és üzembe helyeztünk egy új fejlesztésű, nagy teljesítményű extrakciós berendezést, amely mosódió (Sapindus Mukorossi) extrahálására alkalmas. A 100%-ban természetes, növényi mosódió kivonat a Herbow termékeinek meghatározó összetevője. Felhasználásával a Projekt keretében az alábbi környezetbarát háztartási tisztítószereket fejlesztettük ki:
-gyümölcs & zöldség mosó.  Eltávolítja a a gyümölcs vagy zöldség felületére tapadt szennyeződéseket, baktériumokat, peszticid (permetszer) maradványokat. Engedélyezett, élelmiszerrel érintkezésbe léphető (food contact) összetevőket tartalmaz
-folyékony szappanok. A mosódió kivonatot és természetes illóolajokat tartalmazó folyékony szappan kíméletesen tisztít és kedvező dermatológiai hatású. Az illóolajok egyéb gyógyászati, higiénés és mentálhigiénés szempontból is előnyösen hatnak. Módosított változata habszappanként használható.
-mosogatógép méregtelenítő. A mosogatógép tisztán tartása legalább olyan fontos, mint hogy tiszta tányérról étkezzünk. A mosogatógép méregtelenítő növényi savak és növényi eredetű "food contact" felületaktív anyagok szinergikus keveréke, amely hatékonyan távolítja el a vízkő- és a zsíros szennyezőanyag lerakódásokat.
-mosódiókrém súroló. Mosogatás kiegészítőjeként (is) használatos, erősen szennyezett, odaégett zsíros edények tisztítására, makacs szennyeződések eltávolítására. A természetes összetevőket tartalmazó krém vázeleme a finomszemcsés kalcium-karbonát, amely xantángumi polimerrel, mosódió reszelékkel és növényi eredetű felületaktív anyagokkal van keverve.
-általános felülettisztító.  Mosódió extraktum és extracelluláris biotenzid (glikolipid) keveréke, mindkettő hatékonyan tisztít és mindkettő fertőtlenítő hatású. Illóolaja is vírus-, gomba- és baktériumölő hatással rendelkezik.

A projekt teljesítése során kereskedelmi partnereink részéről (Dora Natura, I Heelp, Rossmann, DM, Müller, Diego) igény merült fel konkrét mosó- és tisztítószer terméktípusok kifejlesztésére, azok mihamarabbi piaci bevezetésére. Mint rugalmasan alkalmazkodni képes vállalat, a Herbow feladatai között ezek az igények prioritást kaptak. Mivel ezek a termékek is tartalmaznak mosódió kivonatot, mint aktív komponenst, az eltérés szorosan kapcsolódik magához a projekthez, sőt, a projekt járult hozzá üzleti profilunk kiszélesítéséhez is. A projektben szereplő céltermékek mindegyike kifejlesztésre került, üzemi gyártásra jelenleg csak egy részük. Viszont a céltermékekkel rokon, fentebb említett termékek csaknem mindegyike már gyártásra került. A prioritást a piaci igény diktálta.

A projekt futamideje során a Herbow valamennyi termékére megszerezte a The Vegan Society és a PETA Cruelty Free nemzetközi tanúsítványt. Pályáztunk a Green Brands környezetbarát tanúsítvány megszerzésére, amit a Herbow teljes termékcsaládjára elnyertünk. Célirányosan EU Ecolabel és/vagy Ecocert tanúsítvánnyal rendelkező alapanyagokkal dolgozunk, amelyek alapjául szolgálnak további ökocímkék megszerzéséhez. Az akkreditált ökocímkék feltüntetése termékeinken növeli a bizalmat az egyre környezettudatosabb életmódra törekvő hazai és nemzetközi vásárlók körében.

 

Innovációra alapuló termékfejlesztés a Herbow Zrt-nél

A Projekt célja a Herbow International Zrt. kutatás-fejlesztési és innovációs kapacitásának megerősítése annak érdekében, hogy növekedjen a versenyképessége a nemzetközi piacokon. A Herbow Zrt. kockázati tőke-befektetések segítségével halad nemzetközi piacok felé, és ennek a folyamatnak jelen projekt szerves részét képezi.

A projekt keretében a társaság új, innovatív, mosódió-alapú tisztító- és mosószereket fejleszt a hazai és export piacra saját innováció keretében (új, hatékonyabb extrahálási eljárásra alapozva), amelyek megfelelnek a kor elvárásainak, biológiailag lebomlóak, bőrbarátak. Az új termékek öko vagy dermatológiai tanúsítása is megvalósul, továbbá stratégiai beszerzések: egyrészt egy egyedi fejlesztésű extraháló gép beszerzése, mely segítségével a társaság megerősíti a saját alapanyag ellátását és csökkenteni tudja kitettségét a beszállítókkal szemben, másrészt megkezdődik egy labor kialakítása, ahol minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységeket is végezni tudunk a jövőben. Mindemellett a társaság erősíti a humán kutatás-fejlesztési kapacitását is, ugyanis egy 1 fő új kutató-fejlesztő munkatársat vesz fel, akinek munkáját egy fő technikus fogja segíteni.
 


 

EU NKFIA