Loader

A művelet végrehajtása folyamatban van!
Kérjük ne zárja be a böngészőt és ne navigáljon el!
A művelet végén automatikusan átirányítjuk!

Tiszta fehérnemű allergén anyagok nélkül

Tiszta fehérnemű allergén anyagok nélkül

 

A fehérneműink pont azok a ruhadarabok, amelyek közvetlenül érintkeznek a testünk felületével, esetenként igen szorosan és akár nagy felületen. A textileken megtapadó mosószermaradványok közvetlenül érintkezve bőrünkkel könnyen bekerülhetnek a véráramba, ami az arra érzékenyeknél allergiás reakciókat válthatnak ki.

Ezek a viszkető, égő, szúrós érzések a bőrön, a rendszeresen visszatérő, kellemetlen bőrelváltozások, sokak mindennapjait keserítik meg. Ez bizony kényes ügy, de most nézzük meg, hogyan tudjuk allergénektől mentesen mégis hatékonyan mosni fehérneműinket, és milyen természetes lehetőség van a folteltávolításra.

Géppel vagy kézzel

A fehérneműt, ágyneműket, törölközőket tilos az utcai ruházattal együtt mosni. A melltartók esetében 4-5 viselés után ideális a kézi mosás langyos vízben, színek szerint szétválogatva. Ha mégis a gépi mosás mellett döntesz, akkor melltartóidat és az igazán finom darabokat mindig egy mosózsákba gyűjtsd össze, így nem fog összetörni a szivacs és kevésbé sérül a merevítés. Minden esetben kímélő programot válassz, lehetőleg langyos/meleg fokozaton, de soha nem forrón!

A legoptimálisabb, ha a fehér színűeket teljesen külön mossuk, így tovább megtartják fehérségüket. A csipkét minden esetben forró, szappanos vízben nyomkodva, gyúrva mosd, majd végül meleg vízben öblítsd ki.

Folteltávolítás természetesen

A foltok elleni küzdelem alapszabálya, hogy a szennyeződés keletkezése után rögtön neki kell látni az eltávolításának. A foltos, pecsétes textíliát öblítsük át tiszta, hideg vízzel, vagy gyengéden mossuk át szappannal. Ezután következhet egy természetes eredetű alapanyagokból készült folteltávolító. A Herbow folteltávolító és fehérítő adalék nem tartalmaz optikai fehérítőket, kizárólag csak növényi és ásványi eredetű fehérítő és tisztító hatású anyagok felhasználásával készült, ami természetes fehérséget ad fehérneműidnek, káros mellékhatások nélkül. A fertőtlenítésben további segítségünkre van a természet is, például a fagy segít elpusztítani a penészt és a baktériumokat. A napfény is fakítja a foltokat, hiszen az ultraibolya sugarak kiváló fertőtlenítő hatással bírnak, ezért a kezelt textíliát érdemes napon szárítani.

Dönts környezettudatosan és használj mosódiót a mosáshoz. Nem csak olcsóbb, de mindenképpen környezetkímélőbb megoldás is. Légy Te is az egészség és a környezetbarát tisztaság követője!

TIPP: Alkalmanként beiktathatsz egy üres mosást a Herbow mosógép méregtelenítővel, normál mosási programmal, ezzel is csökkentve a kórokozók számát a mosógépben.

További cikkek

Ágynemű mosás tippek<br>-

Ágynemű mosás tippek
-
Olvasson tovább...

Végre itt a tavasz, kezdődhet a függönymosás!

Végre itt a tavasz, kezdődhet a függönymosás!
Olvasson tovább...

Ruhaszárítás hatékonyan<br>-

Ruhaszárítás hatékonyan
-
Olvasson tovább...

EU NKFIA