Loader

A művelet végrehajtása folyamatban van!
Kérjük ne zárja be a böngészőt és ne navigáljon el!
A művelet végén automatikusan átirányítjuk!

Lebomló hálóban kedvencünk, a Herbow mosódiós labda

Lebomló hálóban kedvencünk, a Herbow mosódiós labda

Újabb mérföldkőhöz érkeztünk! A környezetvédelem felé elkötelezett Herbow fejlesztők folyamatos innovációinak eredménye, hogy a labdák ökológiai lábnyoma ezáltal még kisebbre zsugorodott. Örömmel jelenthetjük, a mosódiós labda használóinak, hogy kedvenceik most már biológiailag lebomló cellulóz hálóban kerülnek forgalomba

 

                                                                                           (forrás: Packnatur)

 

Természetességre törekvés

A mosódiós labda, mint organikus mosószer különösen ajánlott érzékeny bőrűek, kisgyermekek, csecsemők ruháihoz, hiszen nem tartalmaz az egészségre ártalmas anyagokat. Használatával teljesen vegyszermentesen moshatunk. Egyetlen mosódiós labda közepesen szennyezett ruhák esetében 5 alkalommal felhasználható, a mosásszámok követését pedig memóriaszalag segíti.

Miért használjuk természetes mosószert?

 • A mosásba kerülő ruhák 80%-a nem erősen szennyezett, ezért az esetek nagy részében nem lenne szükség a szintetikus mosószerekkel végzett mosásra, hiszen egy átlagos mosás alkalmával rendkívül sok mosószert juttatunk a lefolyóba javarészt feleslegesen. Elegendő egy kiváló tisztítóhatással rendelkező természetes szappan tartalmú mosó aktív anyag.
 • Egyre több az allergiás és más típusú bőrbetegség, melyet a különböző szintetikus mosó- és öblítőszerek tovább erősíthetnek.

Erre kínál megoldást és alternatívát a Herbow termékcsalád, melynek alapja az évszázadok óta használt természetes mosószer, a mosódió.

 

100% vegyszermentes organikus mosószer

Az első Herbow termék a mosódiós labda, amely a mai napig a márka végjegye. Története, családi és személyes tapasztalatok alapján indult 2012-ben. A társaság egyik alapítója kislányának érzékeny bőrén megjelent allergiás reakciók miatt a gyermekorvos javaslatára kezdett el mosódióval mosni. A rendszeres használat során a bőrkiütések és a panaszok lassan elhalványultak és néhány héten belül eltűntek. E pozitív tapasztalatok jelentették a kutatások és az innováció alapját. Az ma már talán senki számára nem kérdés, hogy a szintetikus vegyszerek milyen hatást gyakorolnak az emberi szervezetre, azonban a természetes megoldásokat sem olyan egyszerű a modern életre interpretálni. A mosódió hagyományos vászonzacskós alkalmazása például nagyon macerás. A szemek számolgatása, zacskózása minden alkalommal, mosás után szárítani, fejben tartani a mosások számát – ez időigényes és elavult feladatnak tűnt.

A Herbow mosódiós labda kompakt csomagolása azonban egyszerű használatot biztosít.

 • A labdában a mosódió kimagozott termése található. A mosódió egy szubtrópusi fa (Sapindus Mukorossi) termése, melyet Délkelet-Ázsiában évszázadok óta használnak mosáshoz és tisztításhoz.
 • A héj egy különleges anyagot a „saponin"-t tartalmaz, mely növényi szappanként vízben oldva habzani kezd és megköti a szennyeződéseket, zsírokat.
 • A mosódióhéjat habzást segítő apró szivacsok ölelik körül.
 • Sokan ódzkodnak a mosódió sajátos, kissé savanykás illatától, ezért a mosódiót egy természetes mikroorganizmus-kultúrával kezeljük (B.S Regen mikrokultúra), melynek eredményeként a mosódió jellegzetes illata megszűnik.
 • A biológiailag lebomló cellulóz háló egy hatékony és környezetkímélő csomagolási megoldás, amely a legmagasabb élelmiszeri ipari elvárásoknak is megfelel és 100%-ban komposztálható.


A mosódió egyik legnagyobb előnye, hogy környezetbarát, mivel a többi mosószerrel ellentétben nem tartalmaz foszfátot és tenzideket. Ezek az anyagok ugyanis bőrirritációt okozhatnak. Éppen ezért a mosódió használata különösen jó választás az allergiások és egyéb bőrbetegségben szenvedők számára. 

Kényelmes megoldás a mosódióhéj használatához!

Használata egyszerű:

 • csak dobd be a ruhák közé, mint egy kapszulát és már indíthatod is a mosást
 • 1db mosódiós labda, átlagosan szennyezett ruhák mosása esetén adalék anyagok nélkül, 5 alkalommal használható
 • A mosások számának követését praktikus memóriaszalag segíti
 • TÜV által bevizsgált

 

 

 

Könnyen lelkes felhasználóvá válhatsz te is, hiszen a mosódió:

 • nagyszerű környezetbarát megoldás: tisztán növényi eredetű, nem tartalmaz agresszív foszfátokat és tenzideket, azaz környezetszennyező és bőrirritációt okozó anyagokat
 • használatával enyhülhetnek az ekcéma vagy pikkelysömör tünetei
 • ideális baba, - és gyermekruhák mosásához is egészen újszülött kortól
 • nem roncsolja a textíliát, helyre állítja a textília rugalmasságát
 • nem fakítja a színeket, a fekete és más sötét színekkel csodát művel
 • farmer mosásához legjobb választás
 • a ruhák puha tapintásúak lesznek
 • gazdaságos választás
 • a mosódiós labdák újrahasznosíthatók

 

Fontos elmondani, hogy a mosódió teljesen tisztára mos, de önmagában nem fehérít. Fehérítésre és a foltok oldására ezért érdemes beszerezni a koncentrált hatóanyagtartalmú Herbow Aktív Oxigénes Fehérítőt, és a színes textíliákra kifejlesztett Folteltávolító adalékot.

További cikkek

Folt hátán folt? Így hatástalanítsuk mesterfokon

Folt hátán folt? Így hatástalanítsuk mesterfokon
Olvasson tovább...

LBT - A fenntartható stílus nagykövete

LBT - A fenntartható stílus nagykövete
Olvasson tovább...

Öt érdekesség, amit jó tudni a mosódióról

Öt érdekesség, amit jó tudni a mosódióról
Olvasson tovább...

EU NKFIA