Így mosd a farmered!<br>-

Így mosd a farmered!
-

A farmer egy olyan univerzális ruhadarab, aminek legalább egy fajtája a legtöbb család gardróbszekrényében megtalálható. A klasszikus, kezeletlen farmer anyaga nagyon strapabíró, ellenállóbb a szennyeződésekkel szemben, mint bármely más textil. Sajátos, egyedülálló tulajdonságai miatt ritkábban szükséges mosni, mint egyéb más ruhadarabjainkat.

Ha Te is farmerimádó vagy, akkor tudod, hogy akár 5-6 alkalommal is felveheted a kedvenc farmeredet anélkül, hogy a szennyesbe dobnád, míg mások minden felvétel után bedobják a mosógépbe. Azonban jó, ha tudod, hogy kedvenced különleges bánásmódot igényel, hiszen egyike azoknak a ruhadaraboknak, melyek engedhetik a színüket, és a használat során egyes részeik könnyebben kophatnak. Egyetlen viselési hátránya, hogy idővel az anyag vastagon varrott részeinél, (mint például a zsebek széleinek környéke stb.) megtelepednek a baktériumok, melyek egy idő után a farmered illatát megváltoztatják.

A legendás ruhadarab tisztítására és szagtalanítására számos módszer létezik, de mivel kedvelt ruhadarabunk, ezért nem árt, ha a legjobb megoldásokat választjuk ápolására. Az igazi farmer fanatikusok egy csoportja szerint kizárólag hideg vízben és kézzel szabad nekiesni a mosásnak, mások együtt zuhanyoznak ikonikus nadrágjukkal és ezt követően szabad levegőn szárítják. Mások pedig zacskóba teszik a nadrágot vagy dzsekit (de csak ha tényleg farmer!), és berakják egy éjszakára a fagyasztóba. Ez elsőre talán bizarrnak tűnő megoldás mégis működik, a hideg ugyanis elpusztítja a kellemetlen szagot okozó baktériumokat a ruhadarab felületéről, melyek meleg időben gyűlnek össze az anyagban. A farmer így sokáig megmarad eredeti állapotában, és egyesek szerint sokkal jobbat tesz neki, mintha kimosnátok és megszárítanátok. A farmer emellett egy igazi víztakarékos viselet.

Ha azonban mégis összekoszoljátok, leöntitek valamivel a dzsekit vagy nadrágot, akkor a mosógépbe is be kell tenni. A kezeletlen farmert lehetőség szerint vegyszerek nélkül, hideg vízben, kifordítva érdemes mosni. Erre nyújt kiváló alternatívát a mosódió. Próbáld ki és dobj be egy Herbow Mosódiós Labdát a farmer mellé a dobba, és meglátod, hogy többé nem akarsz majd más módszert használni a kedvenc farmered mosásához. Az organikus mosódió szaponin tartalmánál fogva természetes módon tisztít, kíméli a farmer színét és anyagát, használata után kevésbé tapadnak meg rajta viselésekor a baktériumok.
Farmerkímélő tipp: Ha tej, kakaó, tinta, vér esetleg vörösbor foltos lett a farmered, ne késlekedj, áztass be egy Herbow Mosódiós Labdát, és dörzsöld meg vele. Segít a szennyeződések eltávolításában anélkül, hogy rögtön mosnod kellene a folt miatt. Próbáld ki! Hidd el, nekünk bejött és a farmered is meghálálja!

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg a Facebookon a barátaiddal.
Ha nem szeretnél lemaradni az új posztokról, kövessetek a Herbow blogot Facebookon és Instagramon is.

További cikkek

Tégy Te is boldogságodért!<br>-

Tégy Te is boldogságodért!
-
Olvasson tovább...

Mi fán terem a mosódió? <br>-

Mi fán terem a mosódió?
-
Olvasson tovább...

Bőrápolás a hideg hónapokban<br>-

Bőrápolás a hideg hónapokban
-
Olvasson tovább...